Maailmalla vallitseva tilanne aiheutti sen, että minäkin jouduin laittaa vapaa-ajan ja viikonloppujeni suunnitelmat uusiksi. Harrastuksista joutuu joko luopumaan, ne täytyi siirtää kotiin tai ne täytyy toteuttaa muuten eri tavalla. Ylimääräisiä tapaamisia ihmisten kanssa pyrin välttämään. Lisääntynyt vapaa-aika ja kotona oleilu on myös mahdollisuus tehdä kaikkea sitä, mitä yleensä ei ehdi tehdä. Nyt asioita ei voi lykätä enää sillä tekosyyllä, että ei muka ole aikaa pestä sitä tiskivuorta, käydä läpi vaatekaappia tai muuten vaan suorittaa ihan perusteellista siivousta asunnolle. Aikaa on, nyt se on enää vain viitsimisestä kiinni.

Samalla lisääntynyt aika on myös uhka, että ajattelee tekevänsä paljon kaikenlaista, mutta oikeasti jämähtää vain sohvan nurkkaan tuijottamaan netflixiä. Mikä toki sekin on välillä ihan hyväksi. Välillä on hyvä laittaa aivot narikkaan.

Lisääntynyt vapaa-aika ja se, ettei pääse enää tapaamaan ihmisiä normaalisti vaikuttaa tottakai heti mielialaan. Minulla itselläni on rankka masennustausta, josta olen pitkän prosessin kautta toipunut jälleen työkykyiseksi. Olen silti edelleen masennustoipilas. Huomaan kuinka helppoa tällaisessa tilanteessa olisi vain vajota takaisin syvälle masennukseen ja synkkiin ajatuksiin ja luovuttaa kaiken kanssa. Nyt kun olen kuitenkin viimeinkin toipunut näin pitkälle ja tehnyt paljon töitä itseni kanssa aion kaikin mahdollisin tavoin pitää itsestäni ja voinnistani huolta. Minulla on viimein työkalut siihen. Olen koittanut keskittyä positiivisiin asioihin, ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti tilanteesta ja ajatella niin positiivisesti kuin tässä tilanteessa vain voi.

Mitäs sitten olen tehnyt nyt kun aikaa kerrankin on? Niin sen netflixin tuijottelun lisäksi..

Harrastan paljon kaikenlaisia käsitöitä; maalaamista, piirtämistä, askartelua ja erilaisia DIY-projekteja. Työpöytäni on aina täynnä keskeneräisiä projekteja kun ei aika riitä niiden tekemiseen. Nythän sitten on viimein aikaa tehdä ne valmiiksi. Nyt tosin onkin sitten ihan uudenlainen ongelma; nimittäin tilanne on se, etten osaa valita mitä näistä projekteista tekisin ensimmäisenä ja tahtoisin tehdä kaikkia yhtä aikaa! Sen lisäksi uusia ideoita tulee koko ajan lisää. Pöydälläni on tällä hetkellä levällään ainakin kuusi erilaista diy-projektia. Inpiraatio on ollut hukassa kauan, eikä muutenkaan ole ollut oikein aikaa toteuttaa mitään, joten on virkistävää päästä pitkästä aikaa kunnolla näpertelemään erilaisten projektien kanssa. Hukassa ollut  inspiraatiokin on palannut.

Screenshot_20200331-171543_2
Screenshot_20200402-161154_2
Screenshot_20200402-161203_2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Salitreenit lopetin heti jo pari viikkoa sitten ja aloin treenata mahdollisuuksien rajoissa kotona. Kahvakuula treeni onnistuu kotonakin hyvin. Sen lisäksi lenkkeilen edelleen ahkerasti. Lähes pari tuntiset metsälenkit hyvässä seurassa on parhaita. Metsän keskellä on hiljaista, ei kuulu kaupungin ääniä, voi ihailla upeita maisemia ja ainakin minä onnistun myös hetkeksi unohtamaan koko korona tilanteen. Muutenkin on hyvä päästä ulos luontoon tuulettumaan välillä kun turhaa ihmistenilmoilla ravaamista on vältettävä.

Toistaiseksi fiilis on siis tilanteeseen nähden hyvä. Näillä mennään, mutta kuka tietää kuinka kauan..

Vastaa