Sommaren är här. Det betyder bara en sak, tiden går och den går fort. Under undantagstillståndet verkar det som att allt gick åt fel håll inte bara för Finland men för oss alla, vissa var sjuka andra mådde psykiskt dåligt eller så var det bara dåligt stämning att vara hemma. Men allt hopp och vilja består inte av vad som händer runt om kring oss, men om vad man verkligen brinner för i sina tankar, de att man oavsett dagen eller tidpunkten vill uppnå ett mål.

För mig betydde korona en sak, ”Det var dags att prova på ett nytt koncept, om allt!”
Jag hör ofta meningen ”om jag hade mera tid” Om det är omständigheterna som gör dig inte kapabel att göra något, verkar korona som det perfekta provet. Var det så att du saknade tid för att slutföra skolarbetet? Eller var det så att du saknade tid för att börja upp ditt företag och bli stenrik? Var det så att du ville ha mera tid med familjen? Världens rikaste personer brukar ofta benämna tid som en valuta som inte har pris. Enligt mig var det dags att se hur många nya företag grundades eller hur många nya projekt startades för oss som ändå hade det relativt bra.

För mig var det också en tidsfråga för att satsa på vad jag ville, det betydde kort och gott en arbetsro med mig själv. Att idrotta mera, börja debattera vettig politik på finska men framförallt spendera mera tid med familjen.

Jag vill lämna ett meddelande till er all, om du har en dröm och du saknar tid, gör det nu. För att om du har ett mål och du säger du har vad som krävs för att uppnå det, så klarar du det. Men om du, efter att ha haft överloppstid inte klarar av det, så betyder att du saknar viljan.

Få mig inte fel, du kan satsa igen och försöka på nytt, men jobba först på viljan. Vakna varje dag och fråga dig själv vad har du gjort idag för att uppnått dit mål? Är du ett steg närmare dit mål?

Glada sommarhälsingar, André Martinez

 

Vastaa