Korona-arkea on takana nyt noin kuusi viikkoa ja olen ollut tyytyväinen itseeni siitä, että olen vielä toistaiseksi säästynyt suuremmilta mental breakdowneilta (niiltä, joissa yleensä päätyy leikkaamaan tukkansa ja katuu sitä välittömästi). Jatkuva kotona oleminen alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tympimään ja armoton tylsyys iskee päin näköä. Netflix ja sometkin on kaluttu läpi jo moneen kertaan, eikä mitään uutta tahdo löytyä.

Kevät on täällä, aurinko paistaa, ilma lämpenee ja tekisi mieli tehdä jotain tai lähteä jonnekin. Kevään ja armottoman tylsyyden myötä ihmiset alkavat kaivata jotain uutta tai jotain piristystä arkeen. Tai minä ainakin kaipaan jotain uutta ja pientä piristystä. Jotain vaihtelua. Tässä muutama  vinkki, jotka voit helposti toteuttaa kotona ja joiden avulla saat pientä piristystä arkeen.

Aloita uusi harrastus

Uuden harrastuksen aloittaminen on vähän haastavaa kun tulisi pysyä vain kotona, mutta joitakin asioita voit silti tehdä kotonakin.

Itse päätin tylsyyksissäni aloittaa uuden harrastuksen pari viikkoa sitten. Nimittäin joogan! Jooga on aina kuulostanut vähän tylsältä ja hidastempoiselta, joten en ole siitä aiemmin innostunut. Nyt kuitenkin tylsyys saavutti jo sen pisteen, jossa joogakin kuulostaa hyvältä niin päätin kokeilla. Löysin netistä helppoja jooga-sarjoja aloittelijoille ja jäin jo koukkuun. Helppo tapa huolehtia vähän itsestään, rauhoittua ja saada aikaa kulumaan.

Sulje kaikki somet ja rauhoitu

Tylsyys iskee päin näköä ja silloin helposti jää someen roikkumaan vielä enemmän kuin normaalisti. Mitään uutta ja viihdyttävää ei kuitenkaan löydy kun selaa somea 24/7 ja somestakin tulee tylsä. Sulje hetkeksi kaikki somet ja laita älylaitteet sivuun. Nyt on hyvä hetki nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, keittää teetä, syödä suklaata ja lukea niitä kirjoja, jotka ovat liian kauan odottaneet hyllyssä sitä hetkeä kun olisi aikaa lukea. Itselläni oli ihan kiitettävä kasa kirjoja odottamassa, mutta kohta koko kasa on jo luettu!

Yllätä ystävä

Turhia ihmiskontakseja on vältettävä ja jossain vaiheessa pelkkä viestittely tai videopuhelut käy tylsiksi. Kirjoita perinteinen kortti ja yllätä ystävä. Kortin mukana kuoreen voi laittaa vaikka teetä tai jotain muuta pientä. Nuoret eivät nykyään enää juurikaan lähetä perinteistä postia, joten tämä on hauskaa vaihtelua!

Myös postcrossing on hauska harrastus. Postcrossingissa voit lähettää ja vastaanottaa postikortteja ympäri maailmaa! Lisätietoa  https://www.postcrossing.com/

Etsi hyviä juttuja

Kun arki alkaa ahdistaa kirjoita joka päivä ylös 3 asiaa, jotka olivat hyviä tässä  päivässä. Se voi olla mikä tahansa ihan pienikin asia, kunhan siitä tuli sinulle itsellesi hyvä mieli. Löydä iloa pienistäkin asioista.

Vastaa