Lähiopetus koronamyllerryksessä

Peruskoulut palasivat lähiopetukseen 14.5.2020, koska Suomen hallitus oli päättänyt olla jatkamatta valmiuslakiin liittyvää koulujen sulkemista. Monissa kouluissa on viime päivinä ja viikkoina kuumeisesti pyritty löytämään ratkaisuja lähiopetuksen järjestämiseen poikkeusoloissa. Opetusryhmien tulee pyrkiä olemaan erillään toisistaan. Käsiä pestään ulkoa tullessa ja syömään mentäessä. Yläkouluissa opettajat vaihtavat luokkaa, ja oppilaat pysyvät omissa kotiluokissaan. Koulutarvikkeita ei saa lainata, vaan jokaisella tulee olla omat välineet mukanaan. Kouluruokailu järjestetään porrastetusti.

Suomessa ei ole ollut poikkeusoloja 1940-luvulla vallinneen toisen maailmansodan jälkeen ollenkaan. 2020-luvun alkupuoli alkoi melankolisissa tunnelmissa, kun Kiinan Wuhanista lähtöisin oleva uusi koronavirus lähti valloittamaan maailmaa. Tämän seurauksena Suomessa julistettiin poikkeusolot maaliskuussa. Eräs poikkeusoloihin liittyvistä toimenpiteistä oli koulujen siirtäminen etäopetukseen koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Elämme poikkeuksellisia aikoja.

Peruskoululaisena 9.-luokkalaisena olen pitänyt koulujen avaamista mukavana asiana. Vanhan koulun näkeminen vielä kerran ennen uuteen koulurakennukseen siirtymistä on ollut erityisen tärkeää. Uuden lukujärjestyksen myötä kiire on kuitenkin lisääntynyt: Ruokailu on 15 minuutin pituinen. Tauot ovat kymmenminuuttisia, ja ne vietetään ulkona. Näin ollen on kiire joko tauoille tai niiltä pois. Pidän kuitenkin lähiopetusjaksoa hyvänä ponnahduslautana kesälomalle. Jaksakaamme siis kaikki vielä nämä kaksi viikkoa kouluaherruksen parissa.

Hyvää viikonloppua ja tulevaa ansaittua kesälomaa!

~ Jesse Kurunsaari

 

 

 

Vastaa