Taikonilla ja Kultsalla monimuotoisissa työtehtävissä

Taikonilla ja Kultsalla on ollut kesän aikana paljon innokkaita kesätyöntekijöitä. Työntekijät ovat päässeet mm. siivoilemaan, järjestelemään ja olemaan lasten kanssa. Monenlaiset työtehtävät ovat tuoneet uusia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä nuorille tulevaisuudessa. Nimittäin organisointi-, kommunikointi- ja tiimityöskentelytaidot ovat tärkeitä työelämän peruspilareita. Niitä pääsee harjoittamaan hyvin mm. kesätyössä.

Habiba, 18 ja Fatima, 19 saivat kuulla Ehjä Ry:n kautta Taikonin kesätyömahdollisuudesta. “Oma opettajani suositteli minulle tätä työtä, koska tykkään olla lasten kanssa”, Rinja, 16 kertoo.

Tytöt olivat Taikonin lastenleireillä kesätöissä ensimmäiset kaksi viikkoa. “Me olimme apuohjaajia. Lapsilla oli joka päivä eri taideaineiden oppitunteja”, Fatima ja Habiba kertovat. “Oli kivaa, kun sai itsekin oppia samalla”, Rinja iloitsee. Toiset kaksi viikkoa tytöt siivosivat ja järjestelivät Taikonin ja Kultsan tiloissa.

Fatima, 19 kertoo, että lasten kanssa oleminen on ollut mukavaa. Tytöt pitävät sitä parhaana asiana työssään. “On myös ollut kivaa, kun on saanut paljon uusia kavereita muista kesätyöntekijöistä”, Rinja pohtii.

“Yhtenä päivänä piti siivota varastoa ja kantaa raskaita tavaroita yläkerrasta alakertaan ja toisin päin. Se oli melko raskasta”, tytöt tuumivat.

Rinja on ollut aikaisemmin töissä kaupassa ja hotellissa, joissa hän on tehnyt vastaavia töitä. Habiba on puolestaan ollut liikuntaohjaaja uimahallissa. Fatimalla ei ole ollut aikaisempaa kokemusta, mutta monipuolisen työjakson aikana sitä on kertynyt jo melkoisesti.

“Suosittelen tätä työtä niille, jotka ovat reippaita ja ehkä vähän perfektionisteja. Itse tykkään taiteesta ja lapsista, joten pidin Taikonia hyvänä vaihtoehtona”, Rinja kertoo. “Lastenleirillä työskentelevän pitää olla kärsivällinen ja valmis vastaamaan lasten kysymyksiin”, Fatima pohtii. Habiba puolestaan kokee, että rauhallisuus on valttia lasten kanssa.

Tytöt aikovat hakea kesätöitä ensi vuonna. “Haluaisin työskennellä ensi kesänäkin lasten parissa”, Rinja sanoo. Fatima ja Habiba haluavat tehdä ensi kesänä jotain, mitä he eivät ole koskaan aiemmin tehneet.

 

Kuva: Rinja (vas.), Fatima ja Habiba.

 

~ Jesse Kurunsaari

Vastaa