Liikunta elintapana – koronasta huolimatta

Tänään tulee täyteen 131 vuotta siitä, kun Eiffel-torni avattiin yleisölle. Pariisilaiset eivät aluksi pitäneet siitä. Eiffel-torni kuitenkin vakiintui osaksi pariisilaista katukuvaa vähitellen, ja sittemmin siitä on tullut eräs suosituimmista nähtävyyksistä Euroopassa. Monet tornivierailijat nousevat tornin pari tuhatta porrasaskelta päästäkseen sen huipulla sijaitsevaan salaiseen huoneeseen. Eiffelin kiipeäminenhän käy ihan porrastreenistä!

Tällaisina poikkeuksellisina aikoina on hyvä myös muistaa harrastaa liikuntaa. Liikunnan harrastamiseksi tarvitaan vain enemmän luovuutta, kun kuntosali- ja seuratoiminta on keskeytetty. Vaihtoehtoja on, mutta niiden pohtiminen ja soveltaminen ovat hankalia kompastuskiviä useimmille. Ja se on ihan ok! Ei kukaan meistä ole ollut seppä syntyessään, niin kuin voisi kliseisesti todeta.

Haluan seuraavaksi jakaa muutaman vinkin liikunnan osalta:

  • Mene kävely- tai pyöräilylenkille metsään. Voit myös juosta. Aivoliiton mukaan metsä rauhoittaa stressaantuneita aivoja.
  • Tee kotona erilaisia liikkeitä: esim. vatsa- ja selkälihaksia sekä kyykkyjä. Muista venytellä!
  • Harkitse taukojumppaa opiskeluhetkien välissä. Veren lähtiessä kiertämään jaksat keskittyäkin paremmin.
  • Tee pihatöitä. Järjestä talven jäljiltä paikat priimaksi.
  • Siivoa kotona. Se on pihatöiden ohella erinomaista kevyttä liikuntaa!

Vaikka liikuntaflow ottaakin koronapahuksen takia suurta osumaa, älä anna sen aiheuttaa melankoliaa. Treeni-iloa sulle näinä korona-aikoina!

Jesse Kurunsaari

Vastaa