Wasa Fotballcup har kört igång idag. Turneringen bjuder på över 400 spännande matcher på bara tre dagar. Med hela Allaktivitetsplanen fylld samt stans andra planer i flitigt bruk är juniorfotbollens högtid i Vasa här nu.

 

Förutom de stjärnor som briljerar på planen är det en hel del andra människor som har arbetat hårt för att kunna utföra turneringen. Främst genom talkoarbete men också professionella och frivilliga. WFC tycker jag är ett bra exempel på ett gemensamt evenemang som engagerar alla. Det är också fint att se den internationella räckvidd som Vasa har fått genom cuppen. I år är det endast finska lag som får vara med, men tidigare år har det varit lag från bland annat Lettland, Sverige och Tyskland. Ett år var det ett lag ända från Brasilien som var med vill jag minnas.

 

För den icke fotbollsintresserade skulle jag rekommendera ett besök vid Allaktivitetsplanen, bara för att känna på stämningen och varför inte ta en glass och njuta av det fina vädret, (som det oftast är i vår soliga stad) Wasa Fotballscup är verkligen en cup för alla!

Vastaa