”Hei!

 

Täällä kaksi vaasalaista nuorta kirjoittamassa lyhyesti meidän 4H-yritystemme aluista.

Olemme Emma Pekkala ja Pirkko Vuorinen, ja tänä kesänä aloimme yhdessä tekemään puutarhatöitä. Idea yritysten perustamiselle lähti haaveesta voida työskennellä yhdessä parhaan ystävän kanssa. Omaa yritystä pyörittäessämme voimme myös itse säätää työaikamme ja tehtävämme, mikä on ollut suuri vapaus.

Hienointa koko jutussa on saada jonkinlainen kuva yrittäjyydestä tulevaisuuden varalle. Jos sitä haluaisi myöhemminkin elämässä olla yrittäjänä, niin jonkinlainen perusosaaminen esimerkiksi siihen liittyvistä paperitöistä on jo olemassa.

 

Käytännön tasolla homma lähti liikkeelle tuttujen kautta, jotka jo viime vuonna vinkkasivat vaasan 4H-yhdistyksestä Emmalle. Emma perusti silloin oman toiminimensä ja minä, Pirkko, perustin omani tänä vuonna. Omilla toiminimillä esimerkiksi veroasiat hoituvat paljon mutkattomammin. Markkinoimme toimintaamme silti yhteisnimellä Iloa Puutarhaan ja asiakkaan perspektiivistä olemme yksi yritys.

 

4H-toiminta oli meille molemmille melko tuntematonta ennestään, mutta saimme ilmaiseksi osallistua yritystoimintaan valmistavaan kurssiin ja saimme monenlaisia neuvoja ja apuja.

Opettelimme käyttämään muutamia ohjelmia, suunnittelimme logon, loimme gmailin (iloapuutarhaan@gmail.com) sekä loimme Facebook-sivut, ne löytyvät @puutarhaan mikäli haluatte käydä katsomassa.

 

Toiminnan aloittaminen oli helppoa ja mukavaa kun joka vaiheessa oli osaavia ja iloisia ihmisiä ympärillä auttamassa. 

Saimme jopa ilmaiset käyntikortit ja mainoslehtisiä reimarin sponsoroimana. 

 

Jää nähtäväksi miten asiat tästä etenevät mutta ainakin olemme jo nyt oppineet paljon uutta. Jos sinua mietityttää pitäisikö perustaa yritys nuorena niin voimme kyllä suositella. Tässä ei ole menettämisen mahdollisuutta. 

 

Oikein mukavaa kesää kaikille!”

Pirkko ja Emma

Vastaa