Pep-talk

Dessa tider är redan tunga för många av oss, och att vi tvingas gå i distansskola gör det inte lättare. För någon kan det såklart kännas bättre att arbeta hemifrån, men jag själv är en person som ibland kan uppleva förändringar som jobbiga tyckte att det gjorde situationen ännu tyngre.

Även fast vi befinner oss i en avvikande situation som kan kännas främmande och obehaglig, så måste vi komma ihåg varför vi gör detta. För att undvika att viruset sprids, så att våra nära och kära i riskgruppen kan hållas trygga och för att vi skall kunna återgå till vårt ”normala” så fort som möjligt.

Men eftersom situationen är ovanlig för oss så är det lätt hänt att vår hjärna bromsar in med allt skolarbete. Ibland kan det vara bra att minnas att ta det lugnt för att kunna fokusera på sin fysiska och psykiska hälsa, medans man vissa gånger bara behöver kunna ta tag i det. För att klara av det kan du till exempel bestämma dig för att plugga i en timme, och efter det kolla på ett avsnitt av din favoritserie som en sorts belöning. Om du vill kan du också testa att plugga i en halvtimme och ha en 15 minuters paus för att plugga i en halvtimme till. Försök motivera dig själv. Ibland kan det hjälpa om du försöker klä på dig och stiga upp ur sängen, städa av ditt skrivbord och ställa fram dina skolböcker och en vattenflaska för att behålla en bra vätskebalans. Ifall du känner för det kan du försöka få lite omväxling till ditt pluggande. Ifall du är bra på att komma ihåg låttexter kan du testa att göra en låt med hjälp av dina anteckningar! Ja, det kan låta lite knäppt, men det lönar sig vara öppen till att testa på.

Du är inte ensam, kanske i isolation, men vi är alla i samma situation. Du är inte ensam om att känna som du gör. Kom ihåg att äta ordentligt, sova ordentligt, och försöka komma på något kul att göra där hemma (kanske kommer det tips på bloggen)! Ha det bra!

Ellen Norrback

Vastaa