Unelmia ja tulevaisuususkoa

1960-luvulla ihmisoikeusaktivisti Martin Luther King, Jr. totesi puheessaan: “Minulla on unelma”. Tuolloin hän toivoi mustien ja valkoisten välille ehdotonta tasa-arvoa. Ihmisoikeusaktivistin unelma ei ollut toteuttamiskelvoton: 1960-luvulta asti on tehty huimasti töitä mustien ja valkoisten tasa-arvon edistämiseksi. Nykyajan ihmiset voivatkin olla ylpeitä aikalaisten urotöistä. Rohkeaa ja ainutlaatuista puurtamista voidaan muistella lämmöllä vielä 2000-vuosituhannellakin.

Juuri nyt ihmiskunnalla on erityinen unelma: Jaamme yhteisen tahtotilan COVID-19-viruksen selättämiseksi. Maailmanlaajuiseksi epidemiaksi levinnyt uusi koronavirus on saanut maat polvilleen, ihmiset koteihinsa ja päästänyt jotkut jopa hengestään. Alun perin lepakoista ihmisiin levinnyt virus on myös saattanut jotkut taloudellisiin vaikeuksiin. Kunpa tämä loppuisi. Mutta ihmiskunnalla on toivoa, koska aina on toivoa.

Näinä aikoina on hyvä muistaa, että me selviämme tästä. Ihmiskunta on selvinnyt aiemminkin. Vuosina 2002-2003 sitä riivasi SARS-epidemia. Siitäkin selvisimme.

Pidä kiinni omista unelmistasi ja ole rohkea! Afroamerikkalainen vapaustaistelija totesi eläessään (1822-1913):

Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world.

Harriet Tubman

Tsemppiä sulle ja hyvää viikonloppua!

Jesse Kurunsaari

 

Vastaa